Tagen på bar gärning...

Mamma tyckte jag blev lite väl tyst när hon lämnade mig själv för att sätta i linserna i lördags. När hon kom in i vardagsrummet för att titta till mig möttes hon av detta:



Så går det om man lämnar pepparkaksburken inom räckhåll för mig! Jag bara ääääälskar pepparkakor, får aldrig nog av dom hehe.



Idag har det däremot inte varit en lika angenäm dag, jag har nämligen blivit magsjuk för första gången. Ingen aptit har jag, och det lilla som kommer ner kommer snabbt upp igen. Usch och fy. Har fått vätske-ersättning under dagen nu och blivit ompysslad av pappa. Förhoppningsvis går det över snart!


Så här glad var jag innan jag blev sjuk.

Lite skoj, lite besök

Mamma jobbar ju och sliter så jag ska få en god jul, alltså kommer bloggandet på efterkälken. Ni får hålla tillgodo med få bilder och korta texter helt enkelt!


Jag älskar att göra pruttljud på mammas ben och mage hehe. Brukar göra det lite då och då, hon skrattar ju så sött och tycker det är sååå roligt hihi.



Borsta tänderna ska man göra två gånger om dagen sägs det. Hmm här hemma är vi glada om vi kommer ihåg att borsta EN gång om dagen...men ju fler tänder jag får desto mer borstning blir det, så det går åt rätt håll iaf hehehe.



Vi har haft besök av pappas kompis Elli. Först var jag lite skeptisk till henne, men när hon gav mig en jättesöt liten hundnalle förstod jag att hon hade potential att bli min kompis. Så det dröjde inte länge innan hon var omtyckt av mig!

Grattis Wille!

Idag fyller min goa kompis William 1 år!

Lite bilder från oss genom året:


Första mötet, jag är 20 dagar gammal, och Wille är 3 =)








Grattis grabben!
Snyggaste bobbycaren fick du också =)

Brrrrr...

...vad kallt det är ute!
Jag spenderar ganska mycket tid inne nuförtiden som ni kanske förstår. Men det gör mig ingenting, jag håller mig sysselsatt med alla leksaker och böcker som jag fått under hösten i dop- och födelsedagspresenter.
Oftast har jag hur kul som helst hemma, och börjar det bli tråkigt kan jag alltid muntras upp med lite namnam. Banan till exempel kan det aldrig bli för mycket av.

Att snurra i fåtöljen i vardagsrummet är ju jättekul! När jag snurrat klart brukar jag ge den ett par extravarv.



Det har varit maskerad på öppnis, som ni ser var jag en söt sailor girl.


Fars dag

I söndags firade vi fars dag för första gången. Förra året blev det inte så mycket firande eftersom det var den dagen vi äntligen fick komma hem från BB.
Pappa uppvaktades med en present och en muffins, och så fick han sig en välförtjänt sovmorgon också!


I det fina paktet låg detta örngott:




Grattis igen till min pappa som är världens bästa!

Playdates

Idag blev det en riktig lekdag för mig. Förutom det vanliga morgonbuset så har jag lekt med Frida, Freja och Walter idag!
Efter att jag sovit middag så bar det iväg hem till Frida. Hon välkomnade mig med massa pussar och kramar, mysigt värre! Hon och jag lekte i hennes rum och sen blev det dags för fika, mariekex och banankaka, mums vad gott det var.




När jag varit där ett tag kom pappa och hämtade oss, och nästan precis när vi kommit hem kom min kompis Walter och hälsade på. Jag har inte träffat honom på jättelänge. Det skiljer bara tre månader mellan oss, men han är stora killen som kan gå bra och som börjat på dagis.
Walter har ett bra minne också, han kom ihåg att min ettårsdag var förra veckan, så han kom med ett stort fint paket till mig! Jag blev mycket glad över innehållet =)




Gudmorsan och gudfarsan

Mina kära gudföräldrar har hälsat på mig i helgen också, sånt uppskattas!
Först kom gudmor Caiza och spenderade lördagen med mig. Vi åkte och handlade på Maxi, åt mat och busade i mitt fina rum. Höjdpunkten var nog när hon bjöd mig på frukt, jag älskar nämligen frukt!




På söndag kom gudfar Einar och hälsade på. Han fick hjälpa mig att gå runt i lägenheten, sen fick han sitta och titta på vad jag nyss lärt mig: mata hästen!
Min stackars häst har ju inte fått mat någon gång av mig, så idag när jag kom på hur man matade den så har det blivit långa sittningar kan jag säga...men efter ett stort antal skedar så blev den äntligen mätt! Ibland smakar jag maten också, den fick nenne (nam-nam) i betyg.




Mer bilder från födelsedagshelgen


Jag fick en alldeles egen liten tårta, men det var bara bananen på den som var god hihi.



Födelsedagskalas

Själva födelsedagen gick ju så lugnt till igår så jag var riktigt laddad inför att fira ordentligt idag. Det började klockan halv ett då Wille kom med sina morsor. Först blev det paketöppning, jag fick en jättefin sångpåse och en rolig monsterbok. Sen blev det lite bus och till sist mat och tårta förstås.





Efter att Wille gått hem tog det inte många minuter innan jag somnade. Jag var så exalterad inför kalaset att jag inte kunde sova min vanliga förmiddagslur, så jag sov gott på eftermiddagen istället.
När jag vaknade gick vi och köpte pizza åt pappa och sen när jag kom tillbaka var det fullt av gäster hemma! Mostrarna Kajsa och Klara var där, likaså Frida med hela sin familj.
Det blev mer paketöppning, mer mat och tårta och mer bus! Häääärligt!


I paketen låg det kläder, skor, en bok och en leksak som jag fattade tycke för direkt.

"Ge mig meeeeeeeeeeer!"



Strax efter att detta sällskap gått så ringde det på dörren igen, denna gång var det farmor, faster Radka och lilla Vincent som kom för att fira mig.
Behöver jag berätta vad vi gjorde? Hehe det blev bus, paketöppning, mat och tårta!






Tack alla gäster för en rolig dag! Och tack för alla fina presenter!

Födelsedag!!

Kan ni tänka er att jag redan har blivit en stor tuff ettåring?

Födelsedagen har jag firat i lugn och ro med mamma och pappa, en riktig mysdag har vi haft! Efter att de sjungit för mig på morgonen när jag vaknat så var det dags för första paketet! Ett stooort mjukt paket från Faster Hanna och hennes Aage. Det innehöll en jättevarm och fin jacka som ni kan se på bilderna lite längre ner.

För att inte tappa fokus när jag gör viktiga grejjer suger jag in kinderna så mycket jag kan, ett litet tips bara.

Efter min förmiddagslur så blev det dagen till ära lunch på Max. Jag hade visserligen redan ätit lunch hemma, men kunde inte få nog av att smaka på mammas och pappas burgare, så jag fick en egen till slut. Min första hamburgare!


Efter maten tog jag rutschkanan in till Toys 'R Us för paketjakt. Vi gick länge därinne och tittade, men hittade inget som var gott nog för mig. Vi fortsatte jakten på Barnens Hus men gick tomhänta därifrån också.


Jag blev utmattad av leksaksaffärerna, unnade mig en extra lång födelsedagslur på en och en halv timme mitt på blanka da´n.

När jag vaknade befann jag mig på Brynolfs. Födelsedagstårta väntade! Det var lite spännande, men tyvärr inte så gott. Jag smakade flera gånger men fattar inte grejen med tårta, massa grädde och jättesött - nä det är inget för mig.




Väl hemma igen blev det mer paketöppning. Jag fick öppna paketen från mamma och pappa, och så hade jag ett från mormor och morfar som väntade på mig.


Från mormor och morfar fick jag en Brio-klosslåda, sån där som man ska lägga rätt figur i rätt hål ni vet. Den var jättefin! Tack!
Från mamma och pappa fick jag två böcker och magnetiska klossar. Efter att jag hade provbläddrat lite i böckerna så kröp jag fram till mamma och gav henne en stor kram, så glad blev jag :)

Efter massa skoj och lek med de nya leksakerna avslutades dagen med ett bad. Mitt första skumbad! Skummet var kul, men först var jag lite rädd för det. Det var ju överrallt! 



Kom och fira med mig imorgon!


Så här såg jag ut för ett år sedan, är en halvtimme gammal på den här bilden :)

Borlänge

I torsdags åkte pappa iväg på hemvärnsövning och blev borta ända till på söndag eftermiddag, så jag och mamma bestämde oss för att också resa bort. Självklart gick resan till Borlänge, jag har ju inte varit där och hälsat på sen i juni.
När vi kom dit var även hela Fridas familj där, så det var ett jäkla drag som ni nog förstår! Jag, Frida och Freja höll igång så mycket som vi bara orkade så senare på kvällen såg det ut så här:


Jag och Frida ligger däckade...


...och Freja sussar sött först bredvid mig, sen bredvid storasyster.

Innan Frida och gänget åkte tillbaka till Västerås hann vi med ett besök på stora lekparken i stan. Det var dock jättekallt och blött ute, så jag var mest i mammas famn och tittade på när Frida sprang runt och provade alla grejer.
Men gunga fick jag också göra, hur kul som helst var det!




Mormor och morfar har ju en stor trappa som jag bara var tvungen att krypa uppför. Jag klarade av det helt själv på första försöket! Men att komma ner var lite svårare, fast kul det med. Jag ska nog önska mig en sån i födelsedagspresent =)

Jovisstja jag tog ju mina första steg i Borlänge också! Duktiga jag gick hela 2 steg själv hihi. Så nu ligger jag i hårdträning så jag kan visa upp det på min ettårsdag. Jag har varit snäll och visat pappa ett par gånger nu också eftersom han missade det.

Avslutar med en go bild på en go vovve:

RSS 2.0