En solig dag på Råby

Det har varit invigning av nya föreningshuset här på Råby, så alla råbyborna inklusive mig själv och Wille m. familj samlades för att mumsa gratis tårta, korv och godis. Jag fick fiska i fiskdammen och dra ett par lotter också, som jag vann en liten nalle på, och desto roligare - en tumstock!
Jag fick åka traktor med släp också, som var kul, fast andra gången jag åkte somnade jag i pappas famn hehe. När jag hade laddat batterierna en stund så blev det ponnyridning. Det var till och med roligare den här gången, jag satt stolt på den stora snälla hästen. Det var lite häftigt när den stannade för att gnägga också!

 

På vägen hem till mig sen kom Wille fram till mig och ville kramas lite, man kan väl säga att jag inte var lika sugen på att kramas:
 
Sorry Wille!

Väl hemma hos mig tittade vi på min Teletubbies-dvd (så jäkla bra!) och så kom Vincent och hängde med oss!


Allt som allt en dag helt i min smak!


Vad jag har pysslat med på sistone


Älskar att promenera med Ludde!


Älskar även pappas pannkakor!


Min nya favoritleksak är muffinsen som är full med lera och tillbehör, superkul ju.

Bebisbesök

Idag for vi till Arboga för att träffa min gudmors dotter Savannah. Hon är endast fyra dagar gammal och jättejätteliten!


Oliver är stolt storebror!


Det bästa var när hon låg i mitt knä. Jag satt helt stilla hela tiden och beundrade henne. Blev jätteledsen när de tog henne ifrån mig, så jag grinade till mig några fler minuter bebismys.

Precis de där kläderna var min favorit-outfit när jag var i Savannahs ålder!

Födelsedagskalas

Efter barnfestivalen åkte vi hem och jag svidade om till finklänningen för att åka vidare till Gryta där Neo bor. Neo har fyllt två år så det var tårta, bullar och paketöppning.



Neo fick besök från Örebro också; Philip, 11 dagar, hade vägarna förbi.

Det är ganska intressant med bebisar, jag blev mest fascinerad av hans lilla pluttnäsa.

När gästerna gått hem så myste jag och Neo i soffan lite, han försökte ge mig en puss men jag blev lite blyg då hihi:



 

Grattis Vilmer!

Idag blir min lillkusin Vilmer ett helt år gammal! Grattis!



Vi träffas ju inte så ofta då han är en Stockholmskille, men snart Vilmer, ska du få din present från mig :)


Barnfestivalen

Idag har jag varit på barnfestivalen nere på stan. Vi mötte upp med Walter och hans föräldrar för lite trevligt sällskap. Dagen började bra, medan jag sov sött i vagnen så köpte mamma inte mindre än 4 par skor åt mig från Vincent shoe stores utförsäljning. Sen fortsatte trevligheterna med McDonalds, ballonger och lite bulle.

 

Och så dagens höjdpunkt:

PONNYRIDNING!

Välkommen till världen...

...Savannah!



Den elfte maj fick Oliver en lillasyster och jag fick en framtida vän!


Vaaarmt

Eftersom vi har haft sommarvärme om dagarna nu så blev jag bjuden hem till Frida&Freja för ett svalkande dopp. Tanken var ju att vi skulle bada i deras lilla pool, men den var inte hemma så vi trängde ihop oss i en balja istället. Superskönt var det!
Frida och jag sprang runt vattenspridaren också, men den var lite läskig så det blev inte så långvarigt hehe.



Innan vi gick dit så grundade jag med en rejäl frukost hemma:


Fredagen

I fredags åkte jag buss till Bjurhovda och spanade in Frida&Frejas nya lya. Vi gick en sväng runt i området och letade efter nya lekparker också, men blev inte så imponerad, det finns fler roliga i närheten av där jag bor. När vi kom tillbaka så blev det fika på den stora altanen, mumsiga bullar och saft! 
När jag inte fick äta fler bullar satte jag mig i sandlådan och lekte lite medan mamma kunde sitta kvar och spana på mig från altanen.





På fredagskvällen kom moster Kajsa över och åt middag med mamma och mig. Jag tröttnar lite på att vara med mamma hela dagarna så älskar när vi får besök som vill leka med mig!
Jag fick vara uppe extra länge på kvällen och sitta med i soffan och titta på tv. Och bäst av allt - jag fick en skål med ostskruvar! Mummms! Avslutade kvällen med att bli nattad av moster :)


Moffning pågår.

Torsdag

Den här dagen började inget vidare...pappa drog på sig militäruniformen och lämnade mig och mamma strax efter klockan sju, inte förrän på söndag kommer han tillbaka :( Snacka om att vi har tid att ta igen sen när han kommer hem igen!

För att vi inte ska längta ihjäl oss efter pappa så är planen att hålla oss sysselsatta hela tiden hela helgen. Idag blev det vagnpromenad Råby - Bäckby C - Ormberget - Råby för lunch - Bäckby - Råby. Tur jag trivs så bra i min nya fina sulky, utan den är det inte möjligt med så mycket vagnåkande. Vid Ormberget mötte vi upp Frda&Freja som fick följa med hem till mig och äta, sen gick vi tll Bäckby för en rolig lekpark som jag blivit tipsad om.



Fick dessutom sällskap av moster Kajsa som stannade ända tills jag skulle sova. Man kan lugnt säga att jag har hållt igång hela dagen idag!  

Förresten, grattis morbror Erik som fyller år idag! :)

18 månader!

Så stor är jag nu! Efter att jag och mamma tog en härlig tupplur på tre timmar så spenderades hela eftermiddagen hemma hos Wille. Han kom minsann ihåg min stora dag och hade till och med köpt present till mig! Voíla:


Den läckra muffinsen innehåller leklera och massa formar och andra tillbehör. Jag gillar ju att kavla lera på öppnis, så jag kommer nog ha mycket kul med den här känner jag på mig.

Annars så lekte vi med hans leksaker, kikade vad han hade för böcker, tittade på Teletubbies och bäst av allt (eller ja förutom melliset då): jaga varandra mellan köket och hallen! Jag älskar att springa fram och tillbaka, jag får upp sån bra fart. Sen så är det himla skoj att putta fart på Wille, synd bara att han tröttnade långt innan jag gjorde det.

En bra artonmånadersdag med andra ord!
  


18 månaders-kontrollen

Kan ni tänka er att jag blivit så stor så jag får gå på 18 månaderskontroll?!

Trots att jag inte hade åldern riktigt inne (det var ju hela 6 dagar kvar till min 18 månadersdag...) så klarade jag mig galant. Bygga klossar och snacka lite är ju inga problem :)
Jag imponerade även under vaccineringen, blev förvarnad att sprutan svider och gör ont, men jag fällde inte en tår, blev lite bulldog-face en stund bara hehehe.
Fastän jag springer runt hela dagarna fortsätter jag gå upp i vikt, 11360 g och 81 cm lång är jag nu :)

Så nu vet ni hur det ligger till med mig!


GO MICHAN!!
(Kameran är trasig så kan inte bjuda på några nya bilder)


RSS 2.0