Muffins

Två gånger på en vecka har det blivit muffinsbak här hemma. Jag fick ett litet bak-set av min kompis Wille i julklapp, med bl.a. muffinsformar och muffinsplåt som jag har bakat med i mitt kök. Det är ju kul att baka i mitt lilla kök, men i mammas kök ser det ut så här när man har bakat:

Äppelmuffins, citronmuffins och kladdkakemuffins. Inte illa!

Vid andra baktillfället så var det väl mest moster Klara som bakade i och för sig. Men jag hjälpte till att äta godsakerna sen såklart!



Under fikabordet stod denna filur och tiggde muffins:

Lilla Ludde. Han gör sig inte alltid så bra på bild, men jag tycker om honom. Bra lekkamrat och trevligt att få hålla i kopplet på promenader!

Det var allt från mig, hejdå!

Jag ska bli storasyster!

Som de flesta av er vet om så blir jag storasyster till sommaren! Redan nu har ju mamma och pappa varit iväg och knäppt bilder på bebben i magen, så jag tänkte visa upp dessa:



Jag kan peka ut huvudet, magen och benen på bebben. Ibland visar jag var armen är också, fast det verkar bara vara jag som ser den. Cirka 18 cm lång och 190 g tung var den vid det här fototillfället, lägg till 30cm och 4kg så har ni en nyfödd Michan :) 

Så vad tror ni att det blir? Flicka eller pojke?

Snillet

De senaste veckorna har jag varit som besatt av mina pussel, och efter många timmars träning med mamma och pappa som hjälp så kan jag lägga ett pussel helt själv nu!
Jag började för någon vecka sen med mitt 15-bitars Krtek-pussel, som är favoriten. Men nu kan jag även lägga det mer avancerade Ludde-pusslet på 20 (vågiga!) bitar!
Imponerande va!?




Förresten, grattis moster Kerstin som fyller år idag! Jag åkte dit redan igår med lite presenter och fick hembakad morotskaka i utbyte, mums! Och så lek med kusinerna och Niklas också, såklart. Och med moster Kajsa & Klara. Tyvärr blev det inga bilder från kalaset. Men gratttis ändå hehe.


Gott nytt år!

Nyårsaftonen tillbringades hemma hos Frida och Freja, jag älskar att komma dit i deras rymliga villa och springa runt som en tok! Vi springer fram och tillbaka genom hela huset x antal gånger när jag kommer på besök!
I alla fall så åt vi massa god mat och bäst av allt: glass! med grädde! och jordgubbar! och sås och strössel! Ja, ni kan ju tänka er att det var en väldigt uppskattad efterrätt :)

Vi tittade inte på så mycket fyrverkerier under kvällen, såg lite bara och det var väl intressant. Tanken var att mamma och pappa skulle väcka mig på tolvslaget så jag fick se allt, men jag sov som en stock i Frejas säng och reagerade varken på tal eller knuffar så jag fick helt enkelt sova kvar hela natten. Vaknade till lite senare under natten dock när mamma och pappa åkt hem, så ropade på Niklas som fick hjälpa mig att somna om hehe.


Förrätten till oss barn. Mums!




Mamma står glatt och skivar jordgubbar!


Senare på kvällen blev det chips och festis!


Jag vet inte vad pappa har sagt här, men visst ser det ut som om det var något pinsamt?!

På morgonen såg det ut så här:


Sen kom mamma och pappa med pizza till allihopa och efter det åkte vi hem!

RSS 2.0