Grattis moster Kajsa!

Japp, idag fyller en av mostrarna år. Så när mamma kommit hem från jobbet var det bara att göra sig klar för att åka brum-brum till Pettersberg.
Väl där serverades det fika till föräldrarna, hemgjord pannacotta hemgjorda wienerbröd som såg jättesmaskigt ut. Själv så fick jag nöja mig med mariekex och vatten, men det är ju inte fy skam det heller.
Som vanligt tyckte jag att det var kul att träffa mostrarna och vovven Ludde, men humöret var lite....svajjigt så att säga. Hehe. Jag hade helt enkelt inte fått tillräckligt med sömn idag.



Lördagen

Igår tidigt på morgonen när jag höll på att säga hejdå till pappa som var på väg ut med soporna så kommer plötsligt mormor och morfar. Jag blev lite förvånad, men glad. Jag fick tre fina hemsydda kuddar från mormor och så trevligt frukostsällskap förstås.


Efter att de lekt och myst lite med mig så for de iväg igen. Det visade sig att de också blivit hembjudna till moster Kerstin så vi sågs där igen. Moster Kajsa och Klara var också där, liksom morbror Erik med familj. Var bara morbror Kalle som saknades =/
Nåväl, det blev bra röj ändå. Vi lekte, sprang runt och åt massa mat. En dag helt i min stil!

Jag åt tacos för första gången...


..med Vilmer som bordsgranne. Han tjyvade från min tallrik, man måste hålla hårt i majskornen ibland.

Moster Kajsa var också ett trevligt lunchsällskap.


Söta systrar.


Frida hjälper mig att öppna paket från mormor och morfar. Fick en cool tröja/klänning med jeansklänningtryck på samt ett par fina strumpbyxor.

Måndagmorgon

Jag gillar när mamma knyter en filt runt halsen på mig så det ser ut som  jag har en mantel. Då går jag runt och ser så här nöjd ut.


En annan rolig sak är att sätta på mina dockor haklappen. Jag brukar försöka med kissarna också, men de vill aldrig sitta still tillräckligt länge.


Imorse fick jag lite besök på förmiddagen. För att orka med att leka och stoja så bjöd jag på en ordentlig frukost först.
 

Eftersom Frida ändå gick runt med min vagn så tänkte jag att jag lika gärna kunde sätta mig och åka lite snålskjuts. Det var kul men gick lite väl snabbt ibland! Frida = fartdåre.

Sitta stolen!

Att sitta är ett nytt intresse jag har. Det är så härligt att bara få sitta på en stol och dingla med benen, håller ni inte med?
Jag har ju dessutom kommit på hur man sätter sig på mina små stolar som jag har i mitt rum, det är lite knepigt och jag ramlar ganska ofta, men när det väl går så blir jag nöjd!



Sittpuffen i hallen är också rolig att sitta på, dock så kan jag inte ta mig upp på den själv än. Men jag jobbar på det.


Veckan som gått

Jag och mamma tog en promenix till Pettersberg. Där blev det en tvårättersmiddag med moster Kajsa och moster Klara som sällskap. Varmrätten var en mycket lyckad kombination av köttbullar, grillad kyckling och paprika, supergott! Jag fick dessutom sitta helt själv på stolen, det är spännande tycker jag!

Till efterrätt blev det våfflor med sylt. Det var första gången jag åt det, och mmmmums så gott det var! Helt klart en ny favorit.

Jag ser lite butter ut för att jag fick vänta alldeles för länge på nästa våffelbit, så då fick jag grina lite och klämma fram några tårar så mamma förstod att det var bråttom.

Jag har förstått att man ska kamma håret då och då också, gärna innan läggdags.


Det har blivit en till vagnpromenad också, jag och kussen Freja tog en tupplurspromenad ihop. Vi sov så sött i våra gungande vagnar i nästan en timme.

Två söta nappkonnässörer.

Så mycket mer har inte blivit dokumenterat under veckan då vi råkade glömma kameran på Pettersberg hihi. Men det ar varit som vanligt; lek med pappa, några skymtar av mamma och spring på öppnis.
Eller jovisstja, jag har börjat lite smått att sätta ihop två ord till meningar, detta kan jag än så länge:

  • Hej kisse!
  • Där, mamma! / Där, pappa!
  • Titta, mamma! / Titta, pappa!

Ska försöka knåpa ihop lite fler meningar framöver också hehehe.


Grattis moster!

Idag fyller moster Kerstin år, alltså såg vi till att gå dit och hälsa på eftersom födelsedagar = fika. Inte bara fick vi supergod glassdessert, utan även en god middag. 
Jag fick ett riktigt festfat fyllt med ost, medwurst och tomat. MUMS!
Självklart blev det mycket lek och bus också, det blir ju liksom alltid röj med Frida i närheten...

Vi moffade mat:



Vi lekte och busade:


Och till sist blev alla vi små trötta:


REA

Ni har väl inte missat att den roliga rean börjar nu? Dvs halva reapriset på massa ställen! Vi skippade öppnis idag och drog till Hälla istället. Första fyndet blev ett par tuffa kardborreskor för 50 kronor som jag fick inviga på en gång, det gick jättebra att gå omkring i dom!
Sen bara ramlade det in grejer i shoppingkassarna, titta här får ni se:


En hatt från H&M (jag behövde ju verkligen en hehe), skor från Stadium, coola Bamsejeans från Lindex, två pyjamasar, två långärmade tröjor och ett par strumpbyxor, allt från Kappahl.

Det där stora paketet ni ser på bilden innehåller en bollmaskin. Bollen åker i en snurrig bana, sen skjuts den rakt upp i luften! Låter intressant va?

Ut och shoppa med er nu!

Säsongens sista julklappsbyte

Igår åkte vi till Caiza och Oliver i Arboga och hälsade på. Vi skulle ses till jul egentligen, men det blev inte av, så vi hade ett litet julklappsbyte nu istället.


Jag fick inte upp en enda fisk i Olivers fiskspel! Han däremot fick upp nästan alla, men är osäker på om det gills eftersom han förbjöd oss att fiska medan han fick fortsätta?

 
Efter en lång och intensiv dag kom jag hem, åt en tvårätters,  borstade tänderna och kröp till kojs. Idag väntar öppnis för första gången på länge! Jippie!

Inne & Ute

Eftersom mamma varit sjuk och hon dessutom glömde var hon lagt kameran så har bloggandet blivit lidande på sistone. Jag har i och för sig inte hittat på så mycket heller, men jag vet ju att ni törstar efter bilder på mig. Håll till godo med dessa som visar hur jag busat hittills i helgen:





Jag har dessutom fått ett par inneskor. Så här såg det ut på catwalken hemma:


RSS 2.0