Jag ska flytta!

Det är möjligt att alla mina bloggläsare redan vet om det, men för säkerhets skull så berättar jag ändå: vi ska flytta i sommar!
Den nya lägenheten ligger cirka fem minuter från vår nuvarande, men är både större och med en liten uteplats så den kommer passa oss bättre helt enkelt.

Så nu återstår utmaningen att sälja den lägenhet vi bor i nu. Om en vecka har vi haft två visningar så får väl se om någon budgivning drar igång då!
Är ni sugna på nytt boende? Kika in här: http://www2.skandiamaklarna.se/beskrivning.aspx?guid=40TJ1OQU38HVFF6J&typ=CMBoLgh&hemnet=1
 


Förkylt men mot bättre tider

Hela februari och mars har vi i familjen dragits med förkylningar, ja när vi inte haft magsjuka då hehe. Man kan säga att jag och mamma turas om att vara sjuka, men stackars lilla jag har ju som jag tidigare nämnt drabbats värst med massa feber gång på gång. Fast nu på sista tiden så har det ju iallafall blivit ljust och varmt ute, vilket passar bra eftersom både jag och mamma är innerligt trötta på att bara sitta inne hela dagarna.

Att sitta ute i vårsolen med en glass eller bulle i handen är ju helt okej faktiskt! Sen funkar det ju finfint att varva det med lite stillsam lek i sandlådan fast man är lite krasslig. 
Se och njut:


Tips: Blir man trött i sandlådan är det bara att gräva en grop och lägga sig och vila!

Visst ser jag oförskämt pigg och fräsch ut fast jag är sjuk??! Det måste vara solen. Eller kanske min sjukdiet som består av isglass, yoghurt, chips och välling.

Nu har jag varit frisk i snart en vecka i alla fall, håll tummarna för att det håller i sig!!  


Fasterfest

Häromveckan svischade faster Hanna förbi på snabbvisit i Sverige. Hon åkte flygplan hit, såklart, det har jag full koll på. Det var jättekul att träffa henne igen, det blir ju inte så ofta.
Hanna hade precis varit i Tjeckien, och lyckliga jag fick lite presenter därifrån; två Krtekfilmer och en Krtek-pyjamas. Gissa om jag blev glad!  

Så här ser Krtek (även kallad mullvaden) ut för er som inte har koll:

Ni har väl inte missat att han är min favoritkaraktär både vad gäller film och gosedjur??

Mamma och pappa fick en liten kasse med tjeckiska kakor och godsaker så det gick inte någon nöd på dem heller direkt.

Det blev en massa lek och mys med Hanna såklart, jag ville ha hennes uppmärksamhet heeeela tiden. Man måste ju passa på när hon väl befinner sig i Sverige liksom.



Dagen efter åkte Hanna iväg mot nya äventyr med sitt flygplan. Men vi ses snart igen!


Michan hos doktorn

Jag har drabbats mycket av feber på sistone. Inte så höga temperaturer, och febern har inte stannat så länge, men den kommer relativt ofta utan andra sjukdomssymptom vilket inte är så bra. Det har blivit mycket vabbande för mamma och pappa, så för att kolla så jag inte har någon infektion som kräver medicin så fick jag tid hos doktorn i måndags.


En förväntansfull Michelle i väntrummet. 

Läkarbesöket var precis som jag läst om i böckerna (t.ex. Totte- och Emma-böckerna). Doktorn tittade i mina öron och i halsen sen klämde han mig på magen, det var så busigt så då fnissade jag lite. Men han hittade ingen Bassiluskan som jag antar att han letade efter. Ni vet, hon som figurerar i Ingrid-böckerna. 

För att utesluta infektion så fick jag gå till en annan doktor som tog blodprov på mig. Jag satt helt stilla och var jätteduktig när hon tvättade mitt finger och stack mig med nålen(utan att jag fällde en enda tår!).
Sen var det ett sugrör som sög upp blodet som hon stoppade i en konstig maskin, jag blev ganska fascinerad av hela händelseförloppet.
Till sist fick jag ett plåster (jippie!) och sen fick jag välja en liten leksak ur en låda för att jag varit så duktig.
Synd att mamma inte förevigade min stolta min när jag gick därifrån!

I alla fall så hittades inga bassiluskor i blodet heller, så jag behöver inte äta medicin. Men jag har fortfarande feber, så om inte den går över snart så får jag åka till doktorn igen! Håll tummarna för mig att jag blir frisk snart!

Grattis morsan!

Mamma fyllde år i lördags men innan födelsedagskalaset så smygstartade hon och pappa firandet genom att bo i Stockholm ett dygn. De lyxade till det med långa shoppingpromenader, café- och restaurangbesök, stand-up och fint boende på Hilton Slussen.
Inte mig emot, jag fick vara hemma med inga mindre än mormor och morfar och morbror Kalle! De bodde hos mig under tiden, så jag har haft jätteskoj utan mamma och pappa.

Kamerna följde med till Stockholm, men de enda bilderna som knäpptes var på födelsedagsbarnet som åt en smaskig räkmacka.

Grattis mamma!

På lördagen så blev det kalas när päronen kom hem. Godsaker dukades fram och presenter öppnades!

Mamma hade bakat whoopie pies med hallonfyllning. Det fina kakfatet är en av mammas presenter.


Mormor hade bakat en jättegod tårta med maräng och hallonfyllning. Mums!


Frida och jag mumsar fika.

Det var de kalasbilder som hittades, närvarande på kalaset var mormor, morfar, morbror Kalle, moster Klara, Fridas & Frejas familj och lilla Ludde. Behöver jag nämna att vi barn gick bananas och levde rövare??
Precis när mormor och morfar och Kalle skulle bege sig tillbaka till Borlänge kom babi (farmor) med kusin Vincent. Så då blev det ännu mer lek! Jag kan lova att jag somnade riktigt tidigt sen på kvällen när alla hade gått hem.
 


Hejsan!

Nu var det längesen det uppdaterades här på bloggen, men nu har mamma äntligen lagt över bilder från sin telefon till datorn, så jag har lite material att blogga om. Det är ju inte alltid kameran följer med så ni får hålla tillgodo med iphone-bilder!


Pulkaåkning varvat med gungning med kusinerna.


Hittade en snygg bil inne på Jula.


Käkar förrätt på Pizza Hut: nachochips med ostdipp!


Ett loppisbesök som resulterade i Pippidocka och Lilla Gubben.


Jag har varit sjuk en hel del senaste månaden. Då blir man så här utmattad av att handla mat.


Här sitter jag och myser framför TV:n i min alldeles egna fåtölj hemma hos babi (farmor).

 

Är det för kallt att leka ute så är biblioteket utmärkt som sysselsättning.


Inte bästa bildkvaliteten kanske...men så här gott åt jag häromveckan på Restaurang Bellman. 45 balubas för korven så får du glassen på köpet, prisvärt!


Jag har även åkt tåg till Arboga för att leka med Oliver och Savannah, alltid lika kul!


Bokrea! Jag orkade bära det tunga bokpaketet nästan hela vägen hem. Belöningen blev massa roliga böcker :)


Wille och jag lekte i en rolig lekaprk på Hammarby, han bjussade på fika och så lekte vi tillsammans hur bra som helst!


Här cruisar jag runt på min nya ståbräda, som vi har satt på bebbens nya vagn. Det var superkul att åka ståbräda, åkte till Erikslund och tillbaka utan problem. Tog dock en lekpaus utanför Barnens Hus.


På Vallby Friluftsmuseum fick vi se den här ursöta kalven, eller kossbebisen ett uttryck som jag lättare förstår.

"Neeej mamma, dääää ä kossan, mamma!"


Så, det blev kanske mycket information att ta in för er, men det här är alltså ett axplock ur mitt 2012. Ska försöka uppdatera lite oftare hädanefter hehehe.

RSS 2.0