Julafton!

Äntligen kom dagen som jag har längtat efter; julafton! Jag har ju förstått att det är på julafton som man får öppna julklapparna som ligger under granen, och viktigast av allt: det är då tomten kommer med paketen!

Först var det mest som en vanlig dag, först vid tvåtiden ungefär började julfirandet. Det blev julbord med mamma och pappa och efter det julklappsöppning. Julklapparna var inte så många till antalet, men stooora och fina var de. 


Julmat!


Självklart öppnar jag det största paketet först...


...som innehöll en dockbarnvagn! Fast det är bara mullvaden Krtek som får sova där!


Och så fick jag en dansande och sjungande vovve!

Av faster Hanna fick jag denna tröja som jag blev helt betagen av:



Jag fick desssutom en pottbok och massa lego, så jag var helnöjd! Efter julklappsöppningen tittade jag lite på Kalle Ankas jul, men mina nyöppnade julklappar var ju mycket mer intressanta hehe. 
klockan 16 satte vi på oss jackorna, tog julklappssäcken och åkte till Brandthovda för att fira lite med Frida och Freja. Ganska snart efter att jag kommit dit så knackade det på dörren! Jag tyckte det var väldigt spännande när jag såg vem som kom:


JULTOMTEN!!!!

Självaste jultomten tittade förbi och hade med sig julklappar till alla barnen. Häftigt!
Det var kul och spännande att träffa tomten, men jag blev väldigt blyg. Jag vågade inte krama honom och inte öppna min julklapp förrän han hade gått. Det kanske går bättre nästa år hehe.


Freja tackar aldrig nej till en kram...

I julklappen från tomten låg det jag hade önskat mig:

Supermysiga tofflor! Så nu slipper jag bli avundsjuk när mamma sätter på sig sina gosetofflor.

Vi barnen fortsatte med mer julklappsöppning, massvis fina kläder och leksaker fick vi. Det följdes naturligtvis av provlek av alla nya leksaker, promenerande katter och resväskor tog upp den största tiden.
Sen blev det fikatajm, hemgjord cheesecake och saft! Supergott!




När vi kom hem igen satte sig mamma och jag och sjöng och dansade till julmusik. Bästa jullåten just nu är ju "Mössens julafton", ett jäkla drag i refrängen!



Det var allt som hände denna julafton! God jul från mig!

Lilla julafton

Helgen innan julafton har det blivit tradition att vi firar in julen med folket från mammas familj. Det blir alltså storsamling hemma hos moster Kerstin. I år var inget undantag, och jag måste säga att det blir roligare år för år.

Först smaskades det smörgåstårta, men vi småttingar fick en delikat lunch bestående av nudlar, köttbullar och chicken nuggets istället. Mums! 

Jag och Frida fick eget bord. Freja och Vilmer fick sällskapa vid ett annat.

Efter maten så ställde vi fram alla deltagande paket till årets julklappskamp. Snyggaste paketen vinner trislotter!
Så här såg startfältet ut i år:

Mammas fina röda paket på den översta bilden kom på andraplats!

Efter röstning, vinstutdelning, trisslotteskrapande och slutligen öppning av paketen så var det dags för oss barn att öppna lite julklappar. Och sen så blev det en massa bus och lek förstås, svårt att sitta stilla när man har tre kusiner att leka med!


Pappa väntar på att få öppna sin julklapp.


Frida in action.


Det var populärt att rulla runt på det röda fårskinnet på golvet.

Och så julklappsöppning som krävde fullt fokus från småfolket:



Det var en väldigt intensiv dag, vilket märktes då vi barn tog lite spontana vilopauser på golvet då och då. Men roligt var det. Fullt ös! Kom hem trött och med en massa fina julklappar!

Nu inväntar jag stora julafton, och hoppas hoppas att jag får träffa tomten. Jag har nämligen önskat mig ett par tofflor från honom.

Faster Nanna

För lite drygt en vecka sen kom faster Hanna och hälsade på. Jag brukar prata med henne i min telefon, men det är ju tusen gånger roligare att ses på riktigt tycker jag. Särskilt när det vankas presenter hehe; detta fick jag i lite försenad födelsedagspresent:


Prinsessutklädnad!

En dag tog hon med sig Vincent hem till mig så vi kunde busa loss ordentligt! Vi åt mat tillsammans, lekte, jagade varandra och dansade till julmusik!


Vincent bjöd på lunch.


Mys i Hannas knä.


Och så en tupplur efter maten.

Kvällen innan Hanna åkte hem så kom hon över en snabbis på kvällen så jag fick ligga hos henne oh dricka kvällsvällingen.

God jul Hanna! Hoppas vi ses snart igen!

Michan is back!

Det var ett tag sen! Mamma har ju varit nästan sängliggandes större delen av november så jag har inte fått någon vidare hjälp med bloggandet, men nu ska jag göra ett försök att komma ifatt!


För ett par veckor sen åkte vi till Örebro för att fira lille Phillip 5 månader som döptes.

Pappa Peppe & Phille.

Pappas gudson var också där, tuffingen Neo.

Och så jag, i min fina klänning!


Här kommer lite mer bilder från när jag fyllde år, dagen efter födelsedagen hade jag kalas med kusinerna på mammas sida med föräldrar och moster Klara.

Bästa minen!

Sen i slutet av november så kom äntligen morfar och mormor till stan för att gratulera mig! Jag fick två stora gosedjur i present; Iggle Piggle och Makka Pakka, de från I drömmarnas trädgård, ni vet.



Sen har jag väl inte hittat på så mycket mer. Jag är antingen hemma och leker med mamma eller pappa eller så är jag på dagis, som bara blir roligare och roligare att gå till.

RSS 2.0