Medeltidsdagarna

I vanlig ordning åkte vi till Arboga för medeltidsdagarna som hålls i augusti. I år tyckte jag att det var ett riktigt roligt spektakel; man fick se riddare, massa hästar och andra djur, rida med lans på en låtsashäst och bäst av allt: rida på riktig häst! Det blev jag så glad av så det fick jag göra två gånger när jag var där med mamma och pappa, sen en gång till dagen efter med pappa och hans kompis Erik.
 
 
 
Första ridturen
 
Andra ridturen
 
Så här såg det ut när jag provade på medeltida aktiviteter:
 
 
Arbogas medeltidsdagar har nu en ny stammis!

Walle & Challe

Senaste tiden har jag träffat Walter och hans familj ett par gånger. Kul, eftersom det annars brukar hinna gå ganska lång tid mellan besöken.
Sommarens första sammankomst blev på Charlies dop. Walter har ju fått en söt liten lillebror, som är 15 dagar äldre än min lillasyster, och han heter alltså Charlie.
Dopet hölls i Lundby kyrka och uppdraget att döpa gick till Mats Nyholm, alltså samma kyrka och samma präst som mamma och pappa hade vid sitt bröllop förra året, ett roligt återseende.



Under dopfikat lekte jag en massa med Walters jämnåriga vän Vilmer, och så Walter förstås.


Bonnie stiftar bekantskap med Robert och Malin:


Vi har även setts för grillkväll, och då knäpptes denna bilden på Bonnie och Charlie:

De är ungefär lika långa, men Charlie väger hela 2 kg mer än Bonnie!

Vi har även firat Walter på 3-årsdagen, men kom tyvärr därifrån utan bilder!


Hänt i juli


En cooling och en söting på väg till Power Meet.


Sommaröppnis på stan med kusinerna.


Kalas på Pettersberg när moster Klara fyllde år.


Bus med Bonnie.


På playdate med Wille och min dagiskompis Dante.


Bus på Bauhaus.


Minisemester i Stockholm

För ett par veckor sen upptäckte pappa att det var en tjeckisk ölfestival i Stockholm över helgen. En halvtimme senare var hotellet bokat och tågbiljetterna beställda!
Dagen efter åkte vi iväg och checkade in på Scandic Sergel Plaza, som har ett utomordentligt läge för oss som helst tar oss fram till fots.

Efter att vi inspekterat och vilat lite på hotellrummet blev det en kort promenad till Kungsträdgården där ölfestivalen ägde rum. Pappa var förstås den som stod för öldrickandet, men mamma och jag njöt av den goda tjeckiska husmanskosten.


På vägen till det stora öltältet fanns det stora lejon som jag ville rida på.

Mätta och belåtna fortsatte vi mot båten som tar oss över till Djurgården, för dagens höjdpunkt var Skansen!

Bonnie sov sött i vagnen.



Blåsigt värre.

Utanför Skansen-entrén stötte vi på en ovanligt orädd liten ekorre.

Supersöt liten rackare!

Innan vi påbörjade vår djurvandring fick jag åka karusell, minislänggungorna!


Efter den roliga karusellturen följde en lååång promenad med många djur att titta på på vägen. Sälarna och björnarna var roligast att titta på!
När vi gått förbi alla inhägnader kom vi fram till Lill-Skansen som är en rolig utforskarpark för barn. Där var det jätteroligt, hade nog kunnat lekt där hela dagen utan att tröttna. Bäst var de små djurskulpturerna som man kunde sitta på:



När vi var klara på Skansen tog vi spårvagnen tillbaka till stan och bestämde oss för att inta middagen på hotellrestaurangen. Enkelt och bekvämt. Jag fick en rejäl hamburgertallrik och dessutom tillgång till salladsbuffén.
Fast det slank inte ner så mycket mat i magen på mig, jag hade svårt att slita mig från lekrummet som låg alldeles intill.

Detta är vad man får för 30 spänn nuförtiden.


Klossbygge i väntan på maten.

Nästa morgon åt vi massa frukost, packade ihop vårt pick och pack och checkade ut. Nu var det dags för en heldag på stan!


Tittar på barnprogram medan mamma och pappa packade och donade.


Mitt i all shopping så drog pappa med mig till ett ställe där man får sina naglar målade, det är ju verkligen något i min smak. Jag fick välja färg helt själv bland hundratals olika nagellack, sen satte jag mig i mammas knä och manikyren kunde börja!

Det här kan bli en dyr vana...

Efter manikyren fortsatte vi med mer shopping och lite fika runtom i stan, och lilla Bonnie sov sött i bärselen hos pappa:

RSS 2.0