2010

Oj vad mycket jag har lärt mig under det här året! Allt ifrån att kunna hålla upp huvudet ordentligt till att kunna gå och säga enstaka ord. Imponerande va!? Och hela tre kusiner har jag fått, som alla börjar bli stora bebisar så nästa år kan vi leka ihop, perfa!
Hmm undrar vad jag kommer lära mig under 2011? Massa bus och påhitt gissar jag på heheh!

Så här såg jag ut i början av januari 2010:


Utveckligen till ett tvättäkta busfrö har gått finemang!





















GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR ER MICHMEISTER!!


Annandagen

Idag har det varit en lugn dag. Farmor från Tyskland åkte hem tidigt imorse, och vi hade inga planer på att åka iväg någonstans, så det fanns gott om tid för mig att leka med alla grejer jag fått under julen.


Jag har pipit Skrållan på näsan. Piiiiip! Låter det, hur kul som helst.



Den dansande teletubbbien var ju riktigt rolig! Här dansar vi tillsammans.


Jag har även tagit min fruktkorg med på rundvandring i lägenheten. Konstigt nog så blir den bara tommare och tommare för varje varv jag går.


På eftermiddagen kom Wille över och hängde med mig ett tag. Självklart bytte vi lite julklappar hihi, det får jag nog aldrig nog av!
Sen blev det massa lek och bus på mitt rum, och så till sist en god middag.

Denna bok med rim och ramsor fick jag från William:



Jag satt och myste med Marija, vi läste böcker och pratade i telefon =)







Julaftonen

Julaftonen firades som sagt i Borlänge tillsammans med mormor, morfar, morbror Kalle, mostrarna (tillika barnvakterna) Kajsa & Klara. Och så Sally, Snoddas och Ludde förstås! =)





Pappa fick en snygg mössa från morfar...

...som jag passade jättebra i!

På juldagen innan vi åkte tillbaka till Västerås passade jag på att gosa lite extra med kissen Snoddas och vovvarna.




Tack alla ni som firat med mig för alla fina julklappar!

Smygstart på julen

Helgen innan julafton samlades hela familjen på mammas sida inklusive gammelmoster för att traditionsenligt genomföra julklappskampen, självklart gick jag inte tomhänt därifrån hehe.
Jag fick en fin PoP-klänning från morbror Erik, tant Jessica och lillkusinen Vilmer, pyjamas och mjukisdjur från gammelmoster och så en docksäng från mormor och morfar:


Två dagar innan julafton for vi hem till Frida & Freja för att fortsätta smygfirandet. Först blev det middag, och sen julklappsbyte!



Jag fick en korg med massa frukt och grönsaker från Frida.

Av Freja fick jag detta fina PoP-set:


Frida provleker Frejas bägare som hon fick från mig.


Jul jul jul

Eftersom vi åkte till Borlänge dagen innan julafton så blev det julklappsöppning för mig, mamma och pappa på morgonen den 23:e.
Vi hade jättemånga paket under granen att öppna, blev en alldeles utmärkt morgon för vår del!



Först ut var Nicke Nyfikens godnatt-bok.


Jag fick en teletubbie osm dansar och sjunger. I bakgrunden ser ni mitt lektält jag fick från farmor.


En Skrållan-docka fick jag också. Samt en Nicke Nyfiken-nalle och av farmor fick jag pengar som ska sättas in på mitt sparkonto!



 


God Jul!

Tyvärr kan jag inte bjuda på en fin julbild, hoppas ni får en bra jul ändå!

När jag har firat klart här i Borlänge och kommer hem till min dator så blir det full uppdatering av alla mina julfiranden!

GOD JUL!

Julfirande nummer 1

Igår firade jag årets första jul. Vi samlade farmor 1, farmor 2, kusin Vincent och fastrarna hemma hos mig och åt god mat. Faster Hanna åker utomlands över jul så det blev julklappsutdelning till henne redan nu vilket var trevligt. Ännu trevligare var när jag fick öppna mina julklappar från Hanna! Förutom en fin fleecejacka med hjärtan på så fick jag två par skor också; vinterkängor och gummistövlar. Kängorna har jag provat idag, de får två tummar (eller ska jag säga stortår?) upp!


På gummistövlarna är det massa coola katter, me like!



Önskelistan

Det är många som undrar vad jag önskar mig nu till jul, så jag känner mig manad att presentera min önskelista.
Utan inbördes ordning:
  • Goa kuddar och andra mjuka godsaker från Bombadill
  • Totte-böcker
  • Färgglada klossar
  • Pyjamas, gärna snygg hehe
  • Böcker med flikar/luckor
  • Ritplatta
  • Påfyllning till min sångpåse från Oskar & Ellen
  • Någon rolig leksak som sjunger eller pratar
  • Kläder i storlek 86

 

 


Farmor

Precis som förra året så har vi besök av farmor över julen. Hon har åkt ända från Tyskland för att umgås med mig och Vincent, superskojigt ju.
Jag kände inte riktigt igen henne måste jag säga, var ju faktiskt rätt så liten när vi sågs sist..så jag var lite försiktig först. Men hon kan knepet för att få min uppskattning: presenter!
Jag fick en stor, mjuk vit nalle som jag pussade jättemycket på, jag kan ju inte motstå söta nallar. Sen fick jag nya gardiner till mitt rum, vattenflaska och matlåda och en fin tavla med mitt namn på. Dessutom fick jag massa nya fina kläder:

 
Den där pälsvästen längtar jag tills jag sätter på mig!


Farmor och jag idag.


Farmor och jag för ett år sedan.


Kan själv

Idag har jag ätit tre mål mat helt själv : lunch, mellis och middag!



Hamburgare till lunch. Egentligen åt jag korv och makaroner men pappa överraskade mig och mamma med hamburgare mitt i lunchen och man vill ju inte vara oartig och tacka nej.

Sen var det dags för mellanmål. Då snodde jag en av mammas yoghurtar och visade vad duktig jag har blivit på att använda skeden:




Kladdigt och gott!

Dagen avslutades med det som egentligen skulle ätits till lunch då; falukorv och makaroner. Det är ju inte kladdigt så det är lätt som en plätt att äta!


Kusin Vincent

Idag har jag suttit barnvakt åt lill-kusinen Vincent ett par timmar. Han har ju blivit lika lång som mig (om inte längre) och lärt sig krypa och massa annat, så det var kul att leka med honom eftersom han förstår lite mer nu.






Efter en försiktig start var det full rulle på Vincent, det var svårt att hålla reda på honom, men jag gjorde mitt bästa.


Jag var tvungen att natta nallarna mitt i allt också......typiskt!



Som tur var kom farmor och hämtade honom efter ett tag...hehe. Men det var kul med lite bebissällskap idag, tack för den här gången, Vincent! 

Premiäråket


Nu kan jag stryka pulkaåkning på listan på saker man bör göra i sitt liv. Hehe.

Frisk

Nu är jag äntligen frisk från den otäcka magsjukan. Lyckades smitta mamma också litegrann, hehe, så hon har varit hemma från jobbet. Inte mig emot, för farsan drog på en fyratimmars shoppingtur så jag fick massa tid med mamma.
Förutom ett nödvändigt strumpköp så kom pappa hem med årets jul-outfit till mig:


Härligt rött och juligt! Kan ni fatta att pappa valt ut detta helt själv?!

Dessutom fick jag en liten och behändig sittvagn, svart och snygg, som får följa med på shoppingturer och resor. Och som om inte det vore nog fick jag även en fin röd pulka, ska provåka båda i helgen!

Slänger in lite bilder också från pappas mobil så ni får se vad jag pysslar med under dagarna:

RSS 2.0